Stijladvies

De dresscode ontcijferd

Een uitnodiging ontvangen voor een feest of receptie is altijd fijn, toch?  Maar wat als deze een specifieke dresscode vermeldt waar je misschien nog nooit van gehoord hebt?  Dan vind je hieronder een beknopte samenvatting terug met een woordje uitleg rond deze kledingvoorschriften voor dames.  Zo kan jij piekfijn en volledig volgens de verwachtingen van de gastheer/vrouw je opwachting maken.  Veel plezier!

Casual:
Je kan hier quasi vrijuit kiezen wat je draagt.  Je outfit hoort netjes te zijn dus een onverzorgd kapsel, versleten schoenen of een gescheurde jeans zijn not done.

Casual dress:
Je wordt verwacht om in een knielange rok of een geklede broek te verschijnen in combinatie met een mooi bloesje of truitje.  Een twin-set kan ook.

Stadskleding/tenue de ville:
Vrij vertaald: nette kleding om overdag te dragen.  Een mantelpakje of broekpak in combinatie met een mooie blouse of een net topje.  Ook een geklede jurk waarvan de lengte tot over de knie komt behoort tot de mogelijkheden.  Panty’s zAfbeelding5ijn in dit geval verplicht.

Cocktailkleding:
Zoals de term het al verklapt word je verwacht in een cocktailjurk: een korte, elegante jurk.

Black tie optional/invited:
Hier mag je kiezen tussen een lange of korte avondjurk.  De handschoenen zijn halflang en het decolleté is klein.  Deze dresscode wordt beschouwd als semi-formeel.

White tie:
Deze dresscode is erg formeel.  Een lange, chique avondjurk met een diep decolleté en lange handschoenen zijn een must.  Een armband draag je over je handschoenen, een ring eronder.

Black tie:
Je kan kiezen tussen een lang avondkleed of een korte cocktailjurk.  Panty’s en pumps zijn verplicht.  Heb je een hoed en wil je deze nog eens dragen? Deze dresscode leent er zich uitermate voor.

Themafeest:
Is er een bepaald thema aan het feest verbonden?  De sixties, black & blue,.. ?  Dan is het de bedoeling dat je je daar aan houdt.  Met een paar goed gekozen accessoires kom je ook al een heel eind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s