Kleuradvies

Welke kleur draag je best tijdens een sollicitatiegesprek?

Het is alom gekend dat de eerste en laatste 3 minuten van een sollicitatiegesprek bepalend zijn. Uiteraard let je dan best op je verbale en non-verbale houding en is een goede voorbereiding onontbeerlijk. Kortom, je zal het best zal scoren wanneer je zelfverzekerd overkomt.

Zelfzekerheid gaat gepaard met je goed voelen en met comfortabel gekleed gaan.  Het loont de moeite stil te staan bij wat je best draagt tijdens een sollicitatiegesprek of wat je net niet draagt!

Hier wordt alvast dieper ingegaan op de kleuren:

Rood:  Deze kleur symboliseert vuur, liefde maar ook agressie.  Wanneer jerood rood draagt vestig je de aandacht op jezelf en zal de tegenpartij sneller toestemmen in hetgeen je vraagt.  Rood is dus de ideale kleur om te dragen tijdens jouw loononderhandeling of als je wil verkopen.

Blauw: Ga je solliciteren? Draag dan beslist blauw! Deze tint straalt nl. zelfzekerheid en betrouwbaarheid uit en is ideaal voor een 1 op 1 communicatie.

Groen: Is er een conflict aan de gang tussen 2 medewerkers? Dan zal groen, dat symbool staat voor kalmte, de natuur en ‘iets nieuws’, psychologisch ondersteuning bieden en mensen beide kanten van het verhaal makkelijker laten inzien.  Groen zorgt nl. voor heldere gedachten en helpt bij het maken van beslissingen.

zwartZwart: Deze donkere kleur doet het uitstekend als je in de verkoop van luxe goederen werkt.  Zwart staat nl. voor luxe en een hogere kwaliteit.  Te veel zwart  (vb. een hele outfit) is echter af te raden. Dit komt nl. intimiderend over en schept een sfeer van onvriendelijkheid.  Tenzij je als beveiligingsagent of in de luxe sector werkt draag je zwart dus beter met mate.

Oranje: Energiek, creatief en avontuurlijk. Deze kenmerken typeren de kleur oranje.  Ideaal om te dragen in een brainstorming sessie of als je graag deel wil uitmaken van het creatief team binnen je bedrijf.

Bruin: Deze kleur wordt geassocieerd met kracht, solidariteit, comfort en huiselijkheid. Als bruin jouw lievelingskleur is zal je wellicht een trouwe medewerker zijn die niet van verrassingen houdt en zal je het liefst in je eigen (kleine) omgeving actief zijn.  Als je graag in de menigte opgaat en zeker niet wil opvallen is bruin jouw kleur.

Paars: Deze tint wordt enerzijds geassocieerd met luxe en weelde , anderzijds wordt het vaak gelinkt aan psychologie (denk aan meditatie) en zal het de humanitaire kant van mensen aanspreken. Als jij klanten wil aantrekken die op zoek zijn naar mentale zingeving of schoonheid, dan is de kleur paars jouw ideale bondgenoot!roze

Roze: Deze romantische, zachte en moederlijke kleur spreekt vnl. vrouwen aan en  staat voor hoop, warmte, compassie en begrip.  Daarom wordt het vaak gebruikt voor goede doelen (vb. The Pink Ribbon) en in de beauty sector.  Als je op de goede wil van iemand rekent, probeer dan beslist eens om roze te dragen.

Wil jij graag weten welke kleuren en welke tinten van bovenstaande kleuren jou flatteren?  Dan is een kleuranalyse zeker iets voor jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s