Stijladvies, Trends

Trend: bomberjack!

Oorsprong

De bomberjack werd oorspronkelijk in de jaren 50-60 ontwikkeld voor piloten van de Amerikaanse luchtmacht en voor de Amerikaanse marine.  Deze –toen dik gewatteerde- jassen hadden doorgaans een zwarte of kaki buitenkleur met een oranje binnenvoering zodat de piloten bij een noodlanding de jas binnenstebuiten konden dragen om zichtbaarder te zijn.

Waar halfweg de jaren ’90 voornamelijk gabbers een bomberjack droegen kunnen we vandaag van een heuse revival spreken.

Eigenschappen2

Een bomberjack herken je door de platte, ronde kraag, de ritssluiting vooraan, de 2 zijzakken, de elastische band aan het uiteinde van de mouwen en onderaan de vest én de soepel vallende stof.  In tegenstelling tot de eerste bomberjacks kan je vandaag modellen terug vinden met of zonder print en dit in alle mogelijke kleurschakeringen.  Onderaan  vind je alvast een aantal voorbeelden terug.

Hoe te combineren

Je kan kiezen voor een stoere of sportieve look 1maar ook in een zakelijke outfit is deze jas absoluut draagbaar.  Zeker als je jouw outfit afwerkt met een mooie bijpassende sjaal of halsketting.  Een bomberjack kan je dragen op een broek, rok,  jeans of jurk.

Deze jas is ideaal om te dragen in een tussenseizoen of op een zwoele zomeravond als de zon achter de horizon verdwenen is.

Ik ben alvast fan, jij ook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s