Blog, Kleuradvies, Trends

Kleur van het jaar 2017: ‘Greenery’

Naar jaarlijkse gewoon heeft Pantone, specialist op gebied van kleuren en trends, dé kleur voor het komende jaar bekend gemaakt.

pantone-color-of-the-year-2017-greenery-mug-chip-drive

Voor 2017 is dit tint ‘Greenery‘ of vrij vertaald: ‘groenig’.  Deze frisse, geel-groene en heldere natuurkleur doet ons instinctief denken aan de ontluikende lente.

“Hoe drukker mensen het hebben in hun dagelijkse leven, hoe meer ze aangetrokken worden door de rust van de natuur” aldus Pantone en deze kleur zou consumenten aanzetten om bewust(er) te vertragen en te revitaliseren.

Greenery staat daarnaast ook symbool voor het uitoefenen van persoonlijke passies en vitaliteit.

Zoals je in onderstaande kleurschema’s kan zien is deze kleur van het jaar combineerbaar met zowat alle seizoenstypes.  Hoewel heldere tinten (zoals greenery) het mooiste passen bij lente- of wintertypes kan je als gedempte herfst of lente gerust voor een item in deze kleur kiezen, weliswaar bij voorkeur eerder als detail.

pantone-color-of-the-year-2017-color-palette-1pantone-color-of-the-year-2017-color-palette-2pantone-color-of-the-year-2017-color-palette-3pantone-color-of-the-year-2017-color-palette-4pantone-color-of-the-year-2017-color-palette-5pantone-color-of-the-year-2017-color-palette-6pantone-color-of-the-year-2017-color-palette-7pantone-color-of-the-year-2017-color-palette-8pantone-color-of-the-year-2017-color-palette-9pantone-color-of-the-year-2017-color-palette-10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s