Blog, Stijladvies, Trends

Trend lente/zomer ’17: strepen!

Er is alweer een nieuwe maand gestart!  Nog even geduld en de temperatuur en het weer  zullen ons toelaten om armen en benen stilaan te laten zien aan de buitenwereld..  Ik kijk er alvast reikhalzend naar uit!

Ondertussen zijn er weer heel wat trends ge(her)lanceerd.  Zoals jullie misschien al weten hecht ik veel belang aan de “draagbaarheid” hiervan.  Stijl is tijdloos en naar mijn mening moet geen enkele trend zomaar klakkeloos overgenomen worden ‘omdat het nu eenmaal IN is’.  Trends zijn wél een leuke bron van inspiratie én afwisseling.  Een handige tool om je eigen garderobe te ‘pimpen’ en waar gewenst te updaten. Hieronder vind je alvast één van deze trends die ik erg draagbaar en toegankelijk vind nl:

Strepen

Strepen waren vorig jaar reeds aanwezig en zijn nog steeds hot & happening.  Breed, smal of geometrisch, in één of meerdere kleuren: je kan ze overal terug vinden.

Waar houd je best rekening mee?  Horizontale lijnen maken een figuur kleiner en vollerZe verkorten, verbreden en verdikken. Draag daarom nooit een horizontale lijn op het breedste deel van je  heupen, zitvlak, buste, arm of kuit.  Je draagt deze dus best daar waar je volume wil creëren.

Als je dus bijvoorbeeld een A-type bent is een T-shirt, top of vest met horizontale strepen een goede keuze voor jou.  De strepen zullen immers je bovenlichaam optisch verbreden en zo meer balans creëren tussen je boven- en onderlichaam.  Hetzelfde geldt voor een Y-type: hier is een broek of rok met een horizontale belijning een goede optie.

Foto’s van links naar rechts & van boven naar onder: Esprit, Esprit, Max Mara en Desigual.

Verticale lijnen maken een figuur langer en slanker.  Ze verlengen, versmallen en slanken af. Deze onderstaande rok is bijvoorbeeld ideaal voor een A-type want het zal het onderlichaam optisch versmallen.

Foto links: Mango – rechts: Mayerline

Diagonale lijnen voegen lengte of breedte toe, afhankelijk van hoe en waar de schuine lijn geplaatst is.

Hoe horizontaler de lijn ⇒ hoe breder ze maakt
Hoe verticaler de lijn ⇒ hoe smaller ze maakt
Naar elkaar toelopende lijnen ⇒ versmallen
Uiteen wijkende lijnen ⇒ verbreden

Foto’s: Espresso

Uiteraard zijn er buiten deze strepen-trend nog veel meer optische effecten qua belijning mogelijk.  Wil je daar graag meer over weten? Dan is een stijladvies zeker iets voor jou!  Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s