Blog, Stijladvies, Trends

Prints: how to wear @ work?

Animal prints: ze zijn deze winter werkelijk alomtegenwoordig en in elke winkel terug te vinden.  Maar hoe kan je dit in een business omgeving dragen met behoud van jouw professionele uitstraling?

Heel eenvoudig: DOSEREN is het sleutelwoord.

Kies voor één item met een print: een rok, vest, blouse, jas,.. en opteer verder voor sobere kleuren die passen bij de tinten uit de print van jouw keuze.
Liever iets subtieler? Dan kan je kiezen voor vb. een riem, sjaal, of schoenen.
Lees onder de foto’s voor meer toelichting.

 

Van links naar rechts: 1. Enkele van mijn eigen “animal print’ items – 2. Vrouwelijk én stijlvol: door een zwarte trui met opstaande kraag te kiezen en een midi rok met print blijft de outfit ten allen tijde classy. – 3. Een zwarte geklede broek en blouse met print: zakelijk en stijlvol. Als je het graag iets pittiger afwerkt is een rode vest een goede keuze. Liever wat soberder? Dan kan je opteren voor een zwarte blazer. – 4. Zelfs in koninklijke kringen heeft deze print zijn weg gevonden: Koningin Letizia van Spanje combineert het met een stijlvolle zwarte kokerrok.

Foto links: Voel je jou prettiger bij een discrete aanwezigheid van een print? Dan is een sjaal een goede keuze: modieus én ideaal voor de koukleumen onder ons. Mooi in combinatie met een camelkleurige trui voor de warme types (herfst/lente).

Foto rechts: Als wintertype kan je zwart aan je gelaat dragen en ook hier is de sjaal een sober maar krachtig accessoire.

Van links naar rechts: 1. Straal je liever iets meer “toegankelijkheid/zachtheid” i.p.v. “power’ uit? Dan is een cardigan in een zachte kleur zoals hier afgebeeld een goed alternatief! – 2. Ja hoor, een cardigan met print met daarover een camelkleurige blazer is top! Zeker als je zoals hier de mouwen ook wat opstroopt. Dit oogt meteen wat vlotter en jonger. – 3. Ook een lichtere kleur van mantel kan: kijk vooral naar de ondertoon van de kleuren die in de print aanwezig zijn om te bepalen welke kleuren er mooi bij passen.

Foto links: Graag nog iets discreter? Dan zijn pumps een mogelijkheid.
Foto rechts: Ook een riem is zeer subtiel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s