Blog, Kleuradvies, Stijladvies, Trends

Welke sokken draag je best?

Welke sokken draag je best? Dat lijkt mogelijks een rare vraag en velen staan er wellicht niet echt bij stil. De juiste sokken uitkiezen zorgt niet alleen voor het nodige comfort, ze bieden je ook de kans om jouw outfit letterlijk tot in de puntjes af te werken.

Kleur:
Laat ons beginnen met de kleur: op welk kledingstuk stem je de kleur van jouw sokken af? Houd je hierbij rekening met de kleur van jouw schoenen of van jouw broek?

In de traditionele, klassiekere stijl kiest me vaak voor sokken die dezelfde kleur hebben dan de schoenen. Draag je vb. en blauwe (kostuum)broek in combinatie met bruine schoenen dan wordt er vaak geopteerd voor bruine sokken.


We zien vandaag de dag echter dat deze “regel” niet meer zou nauwgezet toegepast wordt. Mannen kiezen er meer en meer voor om hun sokken te matchen met de kleur van hun broek (wat tevens optisch verlengend werkt!) en de types die een gewaagdere look aandurven opteren vaak voor complementaire kleuren, al dan niet in print. (zie foto’s voor een visuele toelichting).

Materiaal:
Qua materiaal zijn sokken die 100% uit katoen bestaan (of 98% katoen en 2% elastaan vb.) ideaal voor de warmere zomermaanden. In de winter zijn wollen sokken een beter én warmer alternatief.

Als je een geklede sok zoekt (in combinatie met een kostuum) dan is een mengeling van katoen en zijde een goede keuze. 100% zijde kan ook: dit is super aangenaam om te dragen. Houd er wel rekening mee dat kousen in 100% zijde duurder in aankoop én delicaat zijn.

Pasvorm:
Ook de pasvorm van sokken is cruciaal: ze moeten lekker zitten én mogen niet afzakken (je wil echter ook geen “gekneld” gevoel natuurlijk). Vanuit mijn persoonlijke ervaring kan ik de sokken van het merk Falke ten zeerste aanbevelen. Ze zijn iets duurder in aankoop maar hun geld meer dan waard. En zeker de onzichtbare sneakersokken werden zeer goed onthaald door een –toch ietwat kritische- vriend die ik ooit een paar cadeau deed. “De beste sokken ooit” was zijn commentaar.

8 Falke Cook Kick Sneakersokken

En neen, er is absoluut geen commerciële link tussen mezelf en Falke, ik deel gewoon graag mijn ervaringen met jullie. Als je houdt van vrolijke, kleurrijke prints is het merk Happy Socks wellicht jouw ding.

Neem gerust eens een kijkje: https://www.falke.com/be_nl/ en https://www.happysocks.com/be/.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s