Blog

Hoe het maximum uit de solden halen?

De solden zijn officieel gestart.  De jacht op afgeprijsde herfst/winterartikels kan dus beginnen! Hoe haal je nu het maximum uit deze koopjesperiode?  Hieronder vind je alvast enkele tips:

1. Maak een lijstje

Wat ontbreekt er in je kledingkast? Welke items heb je tekort?
Wat is er aan vervanging toe?
Heb je hier (nog) geen zicht op? Dan is een garderobeplanning een goed idee!

Als je iets zoekt om bij één specifiek item te dragen neem dit dan zeker mee zodat je meteen kan nagaan of het effectief mooi bij mekaar past.  Denk ook eens aan schoenen: als je volgende winter een nieuw paar kan gebruiken is het nu hét moment om deze al aan te schaffen.  Heb je kinderen?  Dan kan je voor hen ook  kleding “op de groei” kopen voor de volgende winter!

2. Bepaal waar je zal langsgaan

Alle winkels in één stad afgaan is wellicht niet haalbaar.  Concentreer je daarom op een bepaald aantal kledingzaken waar je zeker eens wil gaan kijken wat er in de aanbieding is.  Ga gerust ook eens langs bij de winkels die buiten de soldenperiode net buiten je budget vallen: hier zal je misschien  een mooi, kwalitatief stuk vinden aan een aantrekkelijke prijs.

Als je nog cadeau/waardebons hebt die je kan opgebruiken kan je ze nu potentieel verzilveren.  Neem ze dus zeker mee!  (Opgelet, kortingkaartjes zijn tijdens de soldenperiode vaak niet geldig)

3. Maak het jezelf gemakkelijk

Draag makkelijke kledij als je op soldenjacht gaat.  Bij voorkeur een broek, bloesje of top en makkelijke schoenen zodat het comfortabel is om je vaak om te kleden.  Denk ook aan een lichte tas, bij voorkeur met een riem die je dwars kan dragen zodat je handen vrij zijn.

4. Neem iemand mee

Als je een vriend(in) kan meenemen heb je meteen iemand bij de hand die een kledingstuk voor jou kan gaan halen in een andere maat of kleur en desgewenst advies kan geven.

5. Begin op tijd

Probeer om 10h aan je shoppingtrip te beginnen. Je zal nog makkelijk parking vinden, de winkels liggen er nog netjes bij en de wachtrijen zullen kort zijn.  Zo kan je op rustig aan je dag beginnen.

6. Online shoppen

Hoewel in ‘real-time’ shoppen mijn absolute voorkeur heeft (je kan immers alles meteen passen, de juiste maat zoeken, de stoffen voelen, ..) is het online gegeven zeker een handige tool als je naar iets zeer specifieks op zoek bent en het in de reguliere winkel niet (meer) vindt.  Dit biedt je immers de mogelijkheid om meerdere winkels online te bezoeken om dat éne stuk in die specifieke maat en kleur toch nog te vinden.

Heel veel shoppingplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s