Blog, Kleuradvies, Trends

Kleur van het jaar 2019: Levendig Koraal

Naar jaarlijkse gewoonte heeft Pantone, specialist op gebied van kleuren en trends, dé kleur van het jaar bekend gemaakt. Voor 2019 is dit de tint ‘Livin1g Coral’ of vrij vertaald: ‘levendig koraal’ geworden.

Deze energieke, zachte  tint met een gouden ondertoon staat symbool voor comfort en kracht in onze steeds veranderende levensomgeving.

Als tegenreactie op de groeiende impact van digitale technologie & sociale media in ons leven zijn we op zoek naar authentieke en meeslepende ervaringen die verbinding en intimiteit mogelijk maken.

De kleur van het jaar symboliseert onze aangeboren behoefte aan optimisme en vreugdevolle activiteiten.  Ze verwijst tevens naar de natuur, en meer specifiek naar het leven onder water, waar deze bruisende kleur een streling voor het oog én de geest is.

Je mag dus verwachten dat je deze kleur het komende jaar op diverse plaatsen zal tegen komen: gaande van kleding tot interieur, grafisch design, make-up, ..

Hoe kan je deze trendkleur nu combineren?

Combinatie 1: Focal Point

Hoewel ‘levendig koraal’ duidelijk een warme tint is, waardoor die het makkelijkst te combineren is met kleuren uit het palet van een herfst- of lentetype kan een koel type deze tint ook dragen.  Zo past levendig koraal mooi als accent bij het onderstaande ingetogen en chique kleurenpalet.

focal pointcombinatie

Combinatie 2: Shimmering Sunset

Deze tinten, die ons nog het meeste doen denken aan een zonsopgang en zonsondergang, zijn duidelijk het meest geschikt voor een warm herfst- of lentetype dat houdt van pit in zijn/haar kleurcombinaties.

shimmering sunsetcombinatie 2

Combinatie 3: Sympatico

Mijn persoonlijke favoriet uit deze vijf combinaties: een mooi geheel van neutrale tinten gecombineerd met een donkerdere kleur (ideaal voor de koudere maanden van het jaar) en zachte en warme tinten om in de lente en zomer te dragen.

sympaticocombinatie 3

Combinatie 4: Trippy

Zoals de naam van het palet het reeds weergeeft: een duizelingwekkende combinatie van felle tinten.  Uitbundige en pure kleuren die één en al positiviteit en kracht uitstralen.  Pure tinten en felle contrasten zijn typerend voor een wintertype, maar ook (heldere) lentetypes zullen zich hier in kunnen vinden.

trippycombinatie 4

Combinatie 5: Under the sea

Zowel koele als warme types zullen combinaties uit dit palet kunnen maken want de beide ondertonen (koel en warm) zijn hierin aanwezig.  De donkere tinten zullen net iets makkelijker te dragen zijn in herfst/winter en de lichte tinten in de lente of zomer.

under the seacombinatie 5

Ken jij je kleurtype al?  Indien niet, neem dan zeker hier eens een kijkje!  Eens je jouw seizoenstype kent zal je immers heel gericht kunnen gaan winkelen.  Met als resultaat een kleerkast gevuld met items die je onderling vlot kan combineren. Een eenmalige investering voor een levenslange optimalisatie van je shoppingbudget. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s