Blog, Stijladvies, Trends

Business kokerrok outfits

Hoe kan je een (imitatie)lederen kokerrok op het werk dragen? Ben je op zoek naar wat inspiratie om jouw exemplaar eens op een andere manier te dragen?  Lees dan vooral verder!

Hieronder vind je nl. enkele tips om dit vrouwelijk kledingstuk op een zakelijke en gesofisticeerde manier te dragen doorheen alle seizoenen.

1. Met een blouse

Met een blouse zit je altijd goed.  Afhankelijk van het seizoen (en de omgevingstemperatuur op jouw werkplaats) kan een blouse zonder vestje soms warm genoeg zijn.  Je kan je outfit formeler maken door te kiezen voor fijne stoffen (vb. zijde) of je kan voor een meer casual stijl opteren door dit te dragen met een jeanshemdje.

2. Met een rolkraagtrui

Is het wat frisser?  Of heb jij het gewoon niet snel te warm?  Dan biedt een rolkraagtrui soelaas.  Door de kiezen voor een fijngebreide en soepele stof houd je het ten alle tijde elegant en verfijnd.

9

3. Met een trui

Verkies je een platte of lagere neklijn bij een trui?  Dan is ook dit een optie.  Door te kiezen voor een fijn, kwaliteitsvol materiaal houd je jouw look formeel en vrouwelijk.  De trui in jouw rok dragen geeft hier het mooiste effect.  Kies je echter liever voor een grofgebreid en losser exemplaar creëer je een jongere, edgy look door de trui over je rok te dragen.  Probeer er steeds voor te zorgen dat je de 1/3e, 2/3e verhouding behoudt: dit houdt in dat je voor een kort(er) bovenstuk kiest waarbij jouw bovenlichaam visueel maximaal 1/3e van jouw totale lichaamslengte weergeeft.

4. Met een blazer

Ook met een blazer kan je alle richtingen uit: bij de de klassiekere look draag je een topje in combinatie met een blazer, voor een moderne versie kan je opteren voor een blouse + vest.  Je mag hierbij zeker de mouwen van je blouse onder je blazer laten uitkomen.  Als jouw vestje geen 7/8e mouwen heeft kan je deze zelf opstroppen.

5. Met een blouse én trui

Dit zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij de koukleumen onder ons.  Zoals je hieronder kan zien kan je ook hier kiezen voor een eerder klassieke look (links) of een meer edgy outfit. (rechts)

Naar welke combinatie gaat jouw voorkeur uit?

Stijlvolle groetjes
Laurence

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s