Blog, Trends

Boilersuit outfits

Een wat hoor ik je zeggen?  😉 De jump- en playsuit kennen we ondertussen al enkele jaren, maar de boilersuit..?  De Oxford English Dictionary vermeldde in de editie van 1989 dat deze term het eerst gepubliceerd werd op 28/10/1928 in de krant Sunday Express.

Een boilersuit is een “losvallend kledingstuk dat het hele lichaam bedekt, uitgezonderd het hoofd, de handen en de voeten“.  In andere delen van de wereld wordt het soms omschreven als een coverall of overall.  Boilersuits worden vandaag de dag nog heel vaak gedragen in de industrie, waar dit kledingstuk als werkkledij ingezet wordt.

Je kan een boilersuit vergelijken met een jumpsuit, maar dan losser qua fit, vaak in een iets stuggere/dikkere stof en dus met de typische lange mouwen en broekspijpen.

Dat maakt het meteen uitermate geschikt om in een tussenseizoen te dragen.  Maar hoe draag je dit nu met de nodige elegantie?

1. High heels

Wil je vrouwelijk en elegant voor de dag komen?  Dan zijn high heels jouw beste vriend om te combineren bij dit kledingstuk.  Het maakt je in één klap groter en verfijnt jouw silhouet.

Links: Oranje boilersuit van Jaded London via Zalando – rechts: zwarte boilersuit van Na-KD ook via Zalando.

2. Mouwen opstropen

Wanneer je de mouwen van de boilersuit oprolt of opstroopt toon je meteen jouw slanke polsen en onderarmen.

Links: kakigroene boilersuit van Asos – rechts een grijs exemplaar van Mango via De Bijenkorf.

Toch liever sportief en comfy?

Dat kan ook! Met een boilersuit kan je alle kanten uit.  Met een paar sneakers i.p.v. hoge hakken en een sportieve handtas creëer je meteen een totaal andere look.

Links: koraalrode boilersuit met bomberjack snit van Asos, rechts een kakigroen exemplaar met stoere ritsen van  topshop.

Naar welk exemplaar gaat jouw voorkeur uit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s